Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friskare företag

Annons

Friskvård är på tapeten och allt fler läkare rekommenderar motion som medicin. Det har de sex orienteringsklubbarna i Falun tagit fasta på och söker samarbetspartners bland företagen.

- Många stora arbetsgivare har redan nappat och det står i dag klart att såväl Falu kommun, som landstinget och länsstyrelsen vill vara med, säger Erik "Målle" Lindberg i Hosjö.

Han tillhör själv Karlsbyhedens IK men är spindeln i nätet för alla klubbarna i den här friskvårdssatsningen. Dessa är Bjursås IK, Grycksbo IF OK, Karlsbyhedens IK. Korsnäs IF OK, OK Kåre och Svärdsjö IF.

- Många företag har upptäckt att motion förbättrar hälsan och minskar sjukfrånvaron bland de anställda, säger Målle Lindberg.

Här går friskvården ut på att företagen bjuder sina anställda på naturpasscheckar, som berättigar dem till att kvittera ut en karta i närmaste affär.

- Kartorna är märkta med 30 kontroller, som varje deltagare ska besöka före den 30 september för att få vara med och tävla om fina priser, framhåller Målle Lindberg.

Arrangörernas tanke är sedan att företagen ska anordna egna utlottningar bland de anställda i samband med avslutningen. Det kostar nämligen inte mer än 40 kronor per anställd att delta och erfarenheten visar att det betalar sig för företagen i slutändan.

PIA PERSSON

Mer läsning

Annons