Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frida Axellie vann som kaxiga Grynet

Annons

Frida Axellie tog hem segern som kaxiga Grynet i Daldansstjärnan under söndagen. I tävlingen mimade och dansade barn och ungdomar till sina idolers låtar.

En liten Lena PH iklädd vit klänning och något stora stövlar, svängde vant runt med mickstativet a lá schlagerstil.

Ett annat framförande från en av de allra minsta var Carola med låten Främling. I sin gula byxdräkt och åttiotalsfrisyr var hon nog den av deltagarna som till utseendet mest liknade sin artist.

I showens elva bidrag deltog bara tjejer om man inte räknar med framförandet av Grease där en av artisterna var utklädd till kille.

Ett annorlunda inslag där tjejerna verkade ha väldigt kul på scen var imitationen av de äldre damerna Hansson, Karlsson och Malmqvist.

Men roligast av alla hade nog vinnarna Frida Axellie som Grynet med dansarna Daniella Eriksson och Thyra Wadell som vann både publikens jubel och juryns hjärtan.

Mimiken och framförandet till låten Ta ingen skit var suverän. Med sina rosa kläder, sin krona på huvudet och kaxigt knutna näve kunde man nästan tro att det var Frida Axellies egen röst som skrek: "Frukt är inte godis" och "Ingen kan bestämma över vad du ska tro på, kom ihåg det".

KARIN FRIMODIG

Mer läsning

Annons