Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friad får skadestånd

Annons

Brottsmisstanken var för-beredelse till grovt narkotikabrott och grov varusmuggling. I rätten friades han helt. Nu får mannen skadestånd av staten.

Den 29 augusti år 2001 greps Hedemorabon av polisen. Han var då misstänkt för att vara delaktig i den narkotikaliga som polisen då avslöjade. Efter en mycket lång och omfattande polis- utredning, som slutade i att männen dömdes till 14, 10 och 6 års fängelse för grova narkotikabrott kom 45-åringen att frias helt.

Orsaken till att Hedemorabon greps av polisen var att han, tillsammans med den som dömdes till 14 års fängelse, blev iakttagen av polisen när han var i full färd med att bygga om en bensintank. En bensintank som inte enbart skulle kunna fyllas med bensin.

När 45-åringen greps hade han skrivit ett anställningsavtal med ett företag i södra Sverige. Men på grund av att han blev anhållen, och så småningom häktad, upphörde avtalet och det flyttbidrag på 11 000 kronor som betalats ut av länsarbetsnämnden måste betalas tillbaka. Detta eftersom det aldrig blev någon flytt.

Sammanlagt får Hedemorabon drygt 36 000 kronor i skadestånd av staten. Den största ersättningen är på 20 000 kronor för lidande. Dessutom betalas dryg 13 000 ut för förlorad arbetsförtjänst samt ersättning för bland annat ombudskostnader och resor.

BERNT NILSSON

Mer läsning

Annons