Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friad efter åtal om olagligt automatspel

Annons

Två män i 35-årsåldern som greps vid en razzia i november mot en spelklubb i Karlskoga har friats.

Männen som är från Avesta och Trångsund är, enligt domen i Karlskoga tingsrätt, oskyldiga till att ha drivit illegalt spel med fem spelautomater som de varit åtalade för.

Det var efter en tids spaning som polisen slog till mot spellokalen i Karlskoga.

Tidigare hade spanare varit inne i lokalen för att undersöka tips om att det pågick illegalt spel om pengar.

En åklagare som var förundersökningsledare kom fram till att det fanns misstankar om brott mot automatspellagen och i samband med Halloween-firandet gick polisstyrkan in och grep ägarna från Avesta och Trångsund och åtta personer som var i lokalen för att försöka vinna pengar.

Polisen kom fram till att det omsatts stora belopp i spellokalen och männen som drev verksamheten blev senare åtalade för brott.

Nu har Karlskoga tingsrätt kommit fram till att det inte finns tillräckliga bevis för att något illegalt spel har förekommit i lokalen.

Rätten konstaterar att även om flera vittnen verkade ha övat in att de skulle säga vid rättegången att de blev så rädda när polisen kom att de inte vågade berätta att de var medlemmar, så räcker inte åklagarens påstående för att övertyga domstolen.

Den konstaterar i sin dom att det inte kan uteslutas att lokalen endast var till för en sluten grupp. Därmed ogillas åtalet och de misstänkta klubbägarna är nu friade.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons