Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredsförhandlingar är nog bättre

Annons

Svar till Christer Isacsson,

den 10 januari:

Christer Isacsson tycker att det är "dags för uppror" mot "pajaskonsterna" i landstinget. Jag tycker dock attbåda parter har kastat alldeles för mycket skit redan. Nu måste lugna och sakliga människor från båda sidor träda fram så problemet kan lyftas upp på den seriösa nivå som hör hemma i landstinget.

Även jag är bekymrad över situationen men anser att alla som slänger mer bensin på brasan bara gör saken ännu mer olöslig. Det är inte heller någon lösning att moderaterna tar makten: Ett parti som vill tredubbla patientavgifterna för dem över 65 år men bara fördubbla dem för övriga. Hur tänker de? Fattigpensionärerna är samhällets svagaste grupp som inte kan tvingas ut till obefintliga jobb de inte orkar med.

Den enda lösning jag ser är att hänga av moderaterna och vänstern och bilda en koalition i mitten. Från båda sidor behövs nytt fräscht folk som inte deltagit i smutskastningen i press och talarstol och därmed gjort sig omöjliga hos motparten. Initiativet till fredsförhandlingarna måste tas av de högsta partiledningarna, eventuellt på högrenivå än länet. Jag uppmanar respektive partiledare att agera!

MITTENVÄLJARE

Mer läsning

Annons