Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredriksbergsvägen blir klar tidigast 2004

Annons

När genomförs den tredje och sista etappen?

Frågan går till Bo Bävertoft, vägingenjör vid Vägverkets region mitt i Falun.

- Det finns inga pengar anslagna så att det kan göras nästa år. Vägen kommer dock att finnas med i den nya länsplanen för åren 2004-2015.

- Vår ambition och förhoppning är att projektet finns med ganska tidigt i den planen. Så tror jag också att det kommer att bli.

Första etappen Sunnansjö-Norhyttan genomfördes för något år sedan och kostade 12 miljoner.

I år har en stor del av arbetet på den andra etappen Ulriksberg-Fredriksberg klarats av. Helt klart blir det nästa år då toppbeläggningen läggs på. Kostnaden för denna etapp är 40 miljoner kronor.

För den tredje etappen mellan Norhyttan och Ulriksberg har kostnaderna beräknats till 28 miljoner kronor.

- När vi planerade för arbetena efter länsväg 245 hade vi kontakter med kommunen och företag i bygden, bland annat Säfsen Fritid.

- Vår fråga var om vi skulle använda de anslagna pengarna för att göra klart hela vägen. Eller om vi skulle göra arbetet i etapper men då få en riktigt bra väg. Det svar vi fick var att det skulle göras i etapper, säger Bo Bävertoft.

Enligt vägingenjören blir det nästa år inga större vägarbeten i Västerbergslagen.

Enda undantaget är att Vägverket hoppas komma i gång med arbetet att sätta upp mitträcken efter riksväg 50 mellan Gräsberg och Borlänge.

Inklusive kringarbeten vid vägen, till exempel nya avfarter, beräknas kostnaden för detta projekt till cirka 70 miljoner kronor. Arbetet ska vara klart 2004.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons