Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredrik Remes i hetluften

Annons

Det har varit stressigt för 18-årige Fredrik Remes på sista tiden, nyligen tilldelad titeln årets kockelev efter en tävling i Göteborg.

Hans pågående praktik har fått stryka på foten med anledning av den tid som krävs till tävlingar.

Efter segern i Göteborg ringdes han så upp av arrangörerna för "Youth Skills Competition", som valt ut honom som en av fyra tävlande kockar i Helsingborg. Efter att först varit tveksam till om han hade tid, beslutade sig Fredrik ändå för att delta.

I tävlingen fick han uppdraget att på fem timmar tillaga en trerätters meny av de råvaror som tilldelades. En kokosdoftande havskräftsoppa bjöds juryn på, bland annat.

Men förstaplatsen blev det inte denna gång, utan i stället en delad andraplats. Fast Fredrik är ändå nöjd, då han som studerande fått vara med och hävda sig mot yrkeskockar och fick rätt goda poäng i sammanhanget.

Att de medtävlande var något äldre och hade erfarenheter från arbetslivet var nog till deras fördel, tror Fredrik.

- Det är skönt att få vara med och nypa i hetluften! Det var nyttigt att komma ned och träffa folk och lära känna alla som var med och tävlade. Men jag får ladda batterierna till nästa chans.

Nu återstår den sista veckan på Fredriks praktik i Göteborg, som han hoppas få mer tid till än vad som varit tidigare.

- Sedan ska det bli skönt att komma hem till Smedjebacken, ta en paus från allt och träffa familjen.

- Jag kan väl inte klaga på hur hösten har varit för mig!?

TOBIAS HEDSTRÖM

Mer läsning

Annons