Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredrik - en ung mobilkonstnär

Annons

Ett 30-tal gamla utslitna mobilskal har han fräschat upp, med sin egenhändigt kombinerade konst, målad med industribilfärg.

- Jag målar mest åt kompisar och vänner, än så länge handlar det om övning utan betalning, berättar Fredrik.

- Jag gjorde min första målning för några år sedan, säger Fredrik och visar oss en hemmagjord lackmålning på moped-tanken.

Fredrik har alltid varit intresserad av målning, ett intresse som tog riktig fart för några år sedan.

- Det var min bildlärare på Hälsinggårdsskolan som inspirerade mig att börja måla. Han är min stora förebild, tillsammans med "Skompen" från Grycksbo, som är en hejare på att måla hjälmar, säger Fredrik.

Av olika skäl, allra mest av skoltrötthet, hoppade Fredrik av skolan i årskurs nio. Sedan dess har målningen blivit allt intensivare.

Hemma i villan hos föräldrar och fyra syskon i Hosjöstrand, med vacker utsikt över Hosjön hittar han inspirationen att måla.

- Jag målar och tecknar varje dag, det har blivit en livsstil helt enkelt, det betyder mycket för mig att kunna skapa någonting på egen hand, säger han.

- Jag frimålar för det mesta, motiven hämtar jag utifrån vardagslivet, det kan vara precis vad som helst, säger Fredrik som bland annat har målat World Trade Center på ett av mobilskalen.

Nu hoppas Fredrik komma in på någon konstskola i Stockholm och vidareutbilda sig på det han tycker allra mest om i livet.

- Min förhoppning är att i framtiden kunna försörja mig på det brinnande intresse jag har för målning i alla de former, säger Fredrik..

LILLIS ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons