Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredrik bytte glassen mot tåg

Annons

Fredrik Lundberg, 21, är industrielektriker. Men fram tills i december hade han arbetat som glassbilsförare och på Spendrups om sommaren.

- Jag gick till en handläggare på arbetsförmedlingen och fick hjälp att skriva en ansökan. Den blev väldigt olik de jag hade från början.

Han ger tipset till andra arbetslösa att skriva kort, men kärnfullt. Långt är inte alltid bra. Dessutom tycker han att man ska undvika klyschor som "kan hålla många bollar i luften" och liknande.

Det förbättrade ansökningsbrevet ledde till en intervju, Fredriks första riktiga, som i sin tur ledde till hans första tillsvidareanställning. Företaget heter Adecco och finns i Falun. Därifrån hyrs Fredrik ut som montör till andra företag.

För tillfället jobbar han med att montera delar till tåg.

- Det är många olika uppgifter. Man gör inte samma sak ens två gånger i veckan.

Han har inget speciellt emot att pendla de nästan sju milen till Vika, där den nuvarande arbetsplatsen ligger.

- Jag är ganska morgonpigg, så det går bra. Det tar ju knappt en timme. Men nu kör jag en bensinslukande bil. Jag ska försöka få Dalatrafik att lägga om busstiden fem minuter. Jag har hört att det kan gå ibland.

Han hoppas få jobba kvar så länge som möjligt på Adecco. En framtid med ständigt hoppande mellan arbetsplatser stör honom inte.

- Nu får jag ju erfarenhet från flera olika ställen.

Hur nära är detta att vara ditt drömjobb?

-Ganska nära. Jag trivs inom industrin.

- Jag jobbar helst som serviceelektriker, men det här är ju närmare drömjobbet än glassbilsförare i alla fall, säger han och ler.

ANDREAS EMANUELSSON

Mer läsning

Annons