Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredric fick träffa A-Teens

Annons

I Kupolen var det en lång, lång kö av fans som ville ha en signerad cd-skiva. En som inte behövde stå i kö var 10-årige Fredric Gustafsson. Han fick träffa gruppen tillsammans med brodern Michael efter signeringen.

- Det var lite spännande och jag har förberett mig med lite frågor och så ska jag få en affisch, cd-skiva och en dvd, säger en lycklig Fredric.

A-Teens bildades vintern 1998 av fyra elever som gick på samma dansskola. Man sjöng lite likt Abba och slog tämligen omgående i Sverige och övriga utlandet.

De senaste tre och ett halvt åren har gruppen varit utomlands och turnerat. För fyra år sedan var de senast i Borlänge, då på Borlängefesten.

Efter veckan på Cuba ska gruppen repa inför den skandinaviska turnén och sedan vet man inte vad som händer. Det är dock inte omöjligt att de dyker upp i Borlänge igen.

- Vi tycker det är kul att vara i Borlänge. Jag minns när vi var på gatufesten senast. Jag har för övrigt två kusiner som bor i Borlänge, säger Dhani Lennevald, en av medlemmarna i gruppen.

Fredric och Michael Gustafsson fick en egen pratstund med idolerna och efter en stund kom Fredric fram med sina frågor han skrivit ned på data.

Han undrade bland annat om man inom gruppen någonsin var osams, vilken musik de gillade, vilket godis som var bäst och hur länge de känt varandra.

A-Teens bråkade visst lite grann men kunde alltid enas. Godissmaken var lite delad och det mesta hade testats. Sara Lumholdt hade dock sin egen favorit - hallonmumrikar.

Skivsigneringsturnén för A-Teens startade i Luleå i tisdags och avslutades under söndagen i Uppsala och Täby. I Gävle sålde gruppen 80 skivor och i Kupolen blev det en bättre siffra, 130 stycken.

Närmast kan man se A-Teens i Bingolotto den 15 februari.

JAN KORSGREN

Mer läsning

Annons