Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fred med bössa och kritor

Annons

Av tradition är intresset stort för biståndsarbete i Svärdsjö-Enviken-trakten. I lördags drog årets insamling till förmån för Världens barn i gång med en biståndsgala på Hedenborg. Arrangörer var Diakonia, IM, Lutherhjälpen, Röda Korset, Unicef och Lions.

De 160 i publiken var nöjda med underhållningen och galan gav 8 700 kronor till insamlingen. Projektledaren Peter Hjukström var imponerad.

Den 12 och 13 november blir det Världens barn-galor på tv och då hakar också Svärdsjöfolket på lokalt med bössinsamlingar.

På söndagen viftade pastor Lars-Olov Råsmark med bössor i Boda missionskyrka. Man firade FN-dagen med en gudstjänst och vapenskrammel. Råsmark har varit ute i de flesta klasser i Svärdsjö skoldistrikt och talat om hur FN arbetar för rättvisa och fred. Nu körde han en repris i kyrkan och visade upp det vapen han föredrar i kampen för att jämna ut orättvisor och bekämpa förtryck: Insamlingsbössan.

- Många tror på den andra bössan, sade han och visade upp ett eldvapen. Men sådana här bössor skapar bara rädsla och bygger ingen varaktig fred.

De låg- och mellanstadieelever som vunnit teckningstävlingen fick sina prispengar till klasskassan. Det hade varit svårt för juryn att välja mellan alla fina bidrag. Lyriktävlingen vann högstadieeleverna Jennifer och Moa.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons