Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Fräscht och säkert

Annons

Det är chefernas och personalens gemensamma omdöme om Migrationsverkets nya kontorslokaler i Tingshuset.

Hela våning två har hyrts och anpassats för verksamheten och belåtenheten är stor.

På torsdagseftermiddagen bjöd verket in till öppet hus och åtskilliga Ludvikabor tog tillfället i akt att se de gamla tingslokalerna i ny skepnad. Det blev även tillfälle att få en inblick i arbetet med de asylsökande som kommer till bygden.

- Det här är jättebra lokaler, sade enhetschefen Marianne Cederwall som själv är placerad i Hofors men hela tiden reser runt till de olika kontoren i distriktet.

- På det gamla stället var det alldeles för trångt och de lokalerna var heller inte bra ur säkerhetssynpunkt. Vi har ju strikta regler och det är jätteviktigt att inga obehöriga kan komma åt personuppgifter från våra datorer.

Platschef, eller annexansvarig, är Elisabeth Hall Lundgren. Totalt består den lokala personalkadern av nio personer. Varje handläggare har i och med flytten till Tingshuset egna rum där de under ostörda former kan ta emot sina klienter.

Under torsdagens öppna hus förekom vidare bjudning på kaffe med gott blandat tilltugg, bland annat smakprov på en del specialiteter från fjärran kulturer.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons