Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från stress till hälsa

Annons

För två år sedan designade Helen Svensson butiksdisplayer och -inredningar i Stockholm. Hennes senaste projekt, gällde en rikstäckande kedja, var mycket omfattande och sträckte sig över ett och ett halvt år.

-Jag och familjen ville komma från storstadens hets och stress. Därför flyttade vi till min sambos släktgård i Svedjan, där vi tidigare tillbringat vår fritid. Vi har skaffat oss djur och trivs fantastiskt bra, berättar hon.

Hon har länge varit intresserad av alternativ kost och medicin.

-Vi lever i en tid då många söker alternativ inom olika områden och väldigt många använder olika naturmedel och hälsokostpreparat. Det är en intressant utveckling och jag har tänkt att jag på sikt skulle öppna en hälsobutik. När blomsterhandeln flyttade hundra meter och den gamla lokalen blev ledig slog jag till direkt, berättar 44-åringen, som utbildat sig i hälsokostrådgivning.

De olika typer av startbidrag som tidigare stimulerade till nyföretagande har upphört och Helen genomför sin satsning helt utan bidrag.

-Men kommunen har gett mig stöd och råd. Via den kommunala företagslotsen Ingegerd Lindfors fick jag kontakt med företagscoachen Per-Håkan Karlsson, Företagsdörren.

-Som företagare känner jag mig väl omhändertagen.

Hon tycker att utvecklingen och stämningen i Gagnef är mycket positiv och är övertygad om att ett "lagomt stort affärscentrum" kan konkurrera framgångsrikt med större handelsmetropoler.

-Vi söker alternativ på många plan och i takt med att transportkostnaderna ökar söker allt fler service på nära håll. Jag hoppas kunna bidra till den positiva utvecklingen och i bästa fall medverka till att skapa ett lite friskare och gladare Gagnef, säger Helen Svensson, som sökt och funnit "ett mycket hälsosamt alternativ" till sin tidigare tillvaro.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons