Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från solens ö till fjällens höjder

Annons

Solleröns kyrkoherde Bo Wallin kommer att bli fjällpräst i Sälen från kommande vinter. Den 1 november lämnar han tjänsten på Sollerön och blir fjällpräst i stället.

Wallin är van att arbeta bland turister. I fem år har han varit präst vid svenska kyrkan i Fuengirola på den spanska solkusten innan han flyttade hem till Sollerön.

Fjällkyrkan i Sälen har två kyrkor och två prästtjänster. Verksamhetschef är Göran Sagen, som kom som ny fjällpräst inför den gångna vintersäsongen.

Solen upp för galleri

u Malungs konstförening blev utan utställningslokal då galleri Grönland vid gågatan i våras togs i anspråk för en restaurangrörelse.

Nu föreslår kommunstyrelsens arbetsutskott att före detta daghemmet Solen vid Postgatan ska kunna bli en ny utställningslokal.

Solen-huset står tomt, det är handikappanpassat, centralt beläget och det finns p-platser i närheten.

Förutsättningen för att kommunen ska upplåta Solen för utställningsändamål är dock att lokalerna ska vara tillgängliga för flera föreningar och olika utställningar.

Malungs konstförening har haft före detta Kontorslandslagets lokal vid Storgatan som önskemål för ny utställningshall, men den lokalen ska användas för andra ändamål.

Välbesökt seniordag

I morgon, lördag, är det också soarékväll i Brusgårdens salonger. Soarékvällen har sedan en tid varit slutsåld och chansen till återbudsbiljetter är minimal; arrangörerna har en lång kölista att plocka reserver ur.

BERIT OLARS/ARKIV

Mer läsning

Annons