Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från Säpo till närpolisen i Malung

Annons

Hans-Petter Paulsen kom för några månader sedan från Mora och tillträdde en befattning som utredningsledare vid polisen i Malung. I Mora arbetade Hans-Petter Paulsen under ett år och dessförinnan har han arbetat som polis under ett femtontal år i Stockholm både inom våldsroteln i Nacka och även under ett par år vid Säpo.

Hans-Petter Paulsen kommer ursprungligen från Yttermalung.

Det var flera som sökte tjänsten som närpolischef men Hans-Petter Paulsens meriter vägde tyngst och det blir en mycket erfaren polisman som nu tar över närpolischefstjänsten i Malungs kommun efter Björn Rosén.

Björn Rosén sade upp sig från närpolischefstjänsten innan "mandatperioden" hade gått ut och detta hänger samman med att han beslutat sig för att någon gång under hösten gå i pension. Han har de senaste åren fungerat som närpolischef i kommunen.

Tidigare fanns det en närpolischef i Malung och en i Sälen men senaste året innehade Rosén båda dessa tjänster då en omorganisation av polisen medförde att det ska vara bara en närpolischef i Malungs kommun.

Hans-Petter Paulsen kommer att fungera som utredningsledare och tillförordnad närpolischef fram till den 1 augusti då han tillträder som ordinarie närpolischef. Normalt är ett förordnande som närpolischef på fyra år. När Hans-Petter Paulsen tillträder närpolischeftjänsten kommer en tillsättning av tjänsten som utredningsledare att bli aktuell.

Den tjänsten har ännu inte blivit utlyst.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons