Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från Rio till Haffas

Annons

Sportlovsprogrammet upptar numera inte enbart sportiga vintergrenar som skidor, skridsko och annat. Det finns också plats för mindre vanliga vintersportaktiviteter.

Så kom det sig alltså att Rosana Månsson, brasilianska och Ludvikabo sedan tio månader tillbaka, engagerades för att aktivera unga dansare som kände för att hoppa upp ur tv-soffan och istället hoppa runt på danslokalens golv under mycket rytmiska och brasilianska former.

-Vi tar det litet lugnt i början. Det handlar om Sambaxé, en blandning av två populära rytmer från Brasilien, säger Rosana när hon hälsar ett halvdussin tjejer välkomna framför spegelväggen.

Hon berättar om karnevalen i Rio och drar igång en försiktig koreografi, som möts av såväl intresse som förtjust fnitter bland hennes unga elever.

Snart har eventuell blygsel släppt och man rycks med i dansen på ett sätt som får en gråhårsfarbror att hysa ett visst hopp om att än en gång få uppleva den svängiga karnevalen utmed Ludvikas gator, som fallet var under ett antal år i mitten av 1990-talet.

I varje fall verkade Emelie, Alexandra, Linn och deras kompisar inte ha nånting emot den utvecklingen när de kom igång ordentligt till sambarytmerna.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons