Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från Nice till Nissa i Hulån

Annons

Det var franska toner och en hel del annat i musikens tecken då Nissapôjkar med en tjej framträdde i Vansbro på lördagen och i Hulån på söndagen. Till Vansbro kom det drygt 60 personer och på söndagen var det fullt hus i Ordenshuset i Hulån dit ett hundratal personer hade kommit för att höra på den sång- och musikunderhållning som Nissapôjkarna och en tjej framförde.

De medverkande var Alf Granberg, Alf Bergqvist, Lars Nordin och Sara Persson och det som framfördes är något av en reserapport med sång och musik.

Bakgrunden är en resa som det här gänget gjorde några veckor före jul till Nice i Frankrike där man spelade då en julgran restes.

Namnet till den här gruppen har sin bakgrund i att alla har någon knytning till Skålbyn där just gårdsnamnet Nissa är mycket vanligt.

Det program som gavs under de båda dagarna dels i Vansbro dels i Hulån var folkmusik från Dalarna, visor av Evert Taube och fransk dragspelsmusik och det fanns också tillfälle för publiken att vara med och sjunga.

- Vi är mycket nöjda även om vi hade hoppats på några fler besökare i Vansbro. Men som helhet är vi nöjda och våra framträdanden blev väldigt väl mottagna och uppskattade av publiken, säger Alf Granberg som kunde notera att en del var så nöjda och fängslade av det de fick höra att de till och med fällde en och annan glädjetår.

Den musikaliska reserapporten framfördes i två avdelningar med tretton nummer i varje och i en paus serverades kaffe med dopp. Det hela inleddes med intåg genom salen till Trettondagsmarschen och avslutades med uttåg till Järna skänklåt. Och mellan detta var det massor av känd folkmusik, kända Evert Taubevisor liksom en del julmusik. Och de som hade kommit fick njuta av en knappt två timmar lång musikupplevelse med skön sång och musik som verkligen gick hem bland publiken.

GÖRAN DANIELSON SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons