Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från Abborrberg till Kina

Annons

Från Abborrberg eller Ljungåsen till Kina eller Australien är inte steget långt. I varje fall inte om man är fotograf och heter Reidar Falk.

I dagarna har han fått bilder antagna till fotoutställningar på andra sidan jordklotet.

- Jättekul, säger Reidar vid Lyviken i Ludvika. Undrar hur exotiskt australiensare och kineser tycker att det här är.

Före detta målaren Reidar Falk är välkänd i våra trakter, bland annat för sina fina bildspel och fotoböcker, och börjar alltså också bli bekant långt bortom Ludvika kommun.

I sommar har han varit aktuell med sin utställning, tillsammans med Svante Rydberg, på Hammarbacken, och redan tidigare har hans fina porträttbok, Möten, väckt berättigad uppmärksamhet hos en stor publik.

Till de nu aktuella utställningarna långt utanför kommungränsen har han nått via upprop från Riksförbundet Svensk Fotografi, som är fotoklubbarnas landsorganisation. Hit sänder Reidar in bilder i såväl svartvit som färgklass. I Kina får man se Reidars skördebild av Marianne och Alvar Karlsson från Abborrberg - omslag till Möten - och i Australien visar han upp en naturbild från Ljungåsen.

- Att få visa Marianne och Alvar i Chengdu i Kina är extra kul, eftersom den biennalen har deltagare från uppåt 50 länder, säger en belåten Reidar Falk som för övrigt fortsätter sitt arbete med att dokumentera bygdens kulturpersonligheter.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons