Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framtidstro i Söderbärke

Annons

Det var några av programpunkterna när SAFF (Söderbärke Aktiva Företagares Förening) bjöd in till årets upplaga av Söderbärkemässan i Folkan på lördagen. Som väntat var det många som kom för att ta del av utbudet.

Mässan invigdes av centermannen Göran Engström från Dullbo. Målsättningen med arrangemanget är att under attraktiva former presentera de lokala verksamheterna från butiker till större företag i olika branscher.

Denna gång blev det 28 utställare inklusive näringslivsenheten i Smedjebackens kommun. Den representerades av självaste näringslivschefen Lennart Silfverin som passade på att vitsorda den positiva utveckling som gör sig allt mer gällande i trakten.

- Söderbärke är intressant ur flera perspektiv och det händer mycket roligt här nu. Bland annat sker en inflyttning från såväl Stockholm som andra platser i Mälardalen.

Han har även anledning att glädjas över det lokala näringslivet som fortsätter att utvecklas med nya verksamheter, inte minst så kallade hobbyföretag med duktiga hantverkare som producerar.

Anna-Lisa Engström i styrelsen för SAFF ser också mycket positivt på framtiden.

- Unga familjer flyttar till Söderbärke och det är också unga människor som startar nya företag. Vi kan samtidigt konstatera att antalet medlemmar i företagarföreningen ökar för varje år. För närvarande är vi 86, informerade hon.

Tipspromenaden kring montrarna i festsalen var en uppskattad giv.

De tursamma kunde vinna priser skänkta av de deltagande företagarna.

Under dagens lopp var det också urpremiär för Bisse Falks film med fokus på företagsamheten i bygden. Premiären och ytterligare två föreställningar ägde rum uppe i c-salen under mässans gång.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons