Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framtidstro i Björbo

Annons

Åkerströmskoncernen omfattar truckdatortillverkaren Åkerströms Trux och Åkerströms Björbo, som tillverkar radiostyrningsutrustning. Tillsammans omsätter bolagen i år 170 miljoner och sysselsätter ett 90-tal personer.

Efter några ekonomiskt tuffa år genomförde koncernen i fjol ett särskilt åtgärdsprogram och har lyckats vända förlust till vinst.

Åkerströms Trux, som sedan tidigare har Ford i USA, Volvo, Ica och SCA Södra bland kunderna, har dessutom tagit hem en stororder från GM i USA.

-Efter noggranna tester i tuff produktionsmiljö har GM valt att standardisera på våra truckdatorer i syfte att effektivisera sitt materialhanteringssystem. Före jul ska vi ha levererat över 1500 truckdatorer, berättar Marianne Arosenius.

-Det är den största ordern i företagets 88-åriga historia, säger Jan Åkerström, tidigare ägare till företaget och sedan en tid åter ledamot av dess styrelse.

Den blir en för det fortsatta säljarbetet värdefull referens.

-Det handlar om en av flera kanonprodukter, fastslår Marianne Arosenius och tillägger att hela Åkerströmskoncernen befäst positionerna och under det senaste året haft en mycket gynnsam utveckling på alla produktområden och marknader.

Under det sista kvartalet i år ligger Trux försäljningssiffror 58 procent över motsvarande period i fjol. På årsbasis har faktureringen ökat med 40 procent och hela koncernens försäljningsökning uppgår till 29 procent.

Framgångarna innebär att koncernen under det närmaste året behöver nyanställa ett tiotal personer.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons