Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framtiden lovar mer

Annons

Men nu börjar det också finnas tid för eftertanke. Hela arrangemanget håller på att växa ur kommunens kostym. Johan Matz som sitter med i styrelsen för Classic Car Week och delar i den här intervjun med sig av några tankar och funderingar inför framtiden:

- Kvantitativt har vi slagit rekord igen och vad jag hört från gäster så är de imponerade av att organisationen fungerar, trots det ökande trycket på oss, säger Johan Matz.

Arrangemanget drar mycket folk och med detta så följer också en svans som ställer till en del problem för arrangörerna.

- Vi vet att problemet finns och vi diskuterar en lösning på det. En lösning kan vara att ha funktionärer på natten som har koll, säger Matz och förklarar att det dock finns en självkontroll bland gästerna.

Samtidigt som man har problem med en liten del av gästerna tror ändå Johan Matz att det kan gå att fånga upp det bilintresse som han tror att de ändå har, eftersom de kommer hit.

-Vi får försöka fånga upp dem och få dem med i familjen.

När det gäller cruisingen så berättar Matz att det finns alla möjliga förslag inför framtiden. Ett är att dra cruisingvägen till Leksand, med alternativa vägar, samt ett eventuellt stopp i Leksand.

-Då skulle bilarna även kunna passera hotellen i Tällberg och samtidigt har de en chans att mötas och se varandras bilar.

- En annan tanke är att ha småcruising under hela veckan.

Finns det då några ändringar i programmet inför nästa år?

- Vi har ju frågat oss hur länge drive-in bion ska hålla, men den bara ökar. Man ändrar inte på ett vinnande koncept, utan vi kommer att komplettera programmet med annat.

Hur stort kan det här arrangemanget bli?

- Det är inte vår strävan att bli världens största bilfest. Det är viktigt att vi har kontroll över läget och att vi har kvalitet.

- Blir det för stort räcker inte Rättvik till, vi för redan diskussioner med Leksands kommun och Mora kommun om ett utökat samarbete. De är intresserade.

Johan Matz tror i framtiden på en sammanslagning av kommunerna till en kommun. Inte minst för att kunna samarbeta ännu mera inom turismområdet. En idé han står för även om han vet att den kan vara kontroversiell.

- CCW ser inga gärsgårdar, konstaterar han.

Under den här nästan osannolika veckan har det enligt Matz inte funnits ett härbärge att uppbringa, allt har varit fullt.

-Många affärsmän har sagt att de fyrdubblat sin omsättning under den här veckan. Det vill säga att de under en vecka haft lika stor försäljning som de annars har under en hel månad.

GÖRAN PERSSON

Mer läsning

Annons