Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framtiden i Älvdalen

Annons

Vi socialdemokrater har alltid och kommer även i fortsättningen att satsa på skola, vård och omsorg. När andra partier försöker ta dessa frågor från oss känns det urvattnat eftersom dessa partier inte har klarat av att omsätta orden i praktisk handling.

I Älvdalens kommun avsätter vi drygt två tredjedelar av budgeten till barn och äldre. Men för att det ska finnas en framtid för våra barn och ungdomar att fortsätta att bo och leva i vår kommun behövs det även en offensiv satsning på projekt som skapar ytterligare tillväxt.

Ett exempel på projekt som vi stöttar är internationellt träningscenter i Idre, som bidragit till en storsatsning i Idrefjäll som i sin tur kommer att skapa ytterligare drygt femtio arbetstillfällen.

Andra projekt som vi stöttar är golfen i Idre, Tre toppar, halkbanan i Älvdalen, skoterområde i norra Dalarna, Snowmobile center, utvecklingsprojekt i Evertsberg och Drevdagen.

Bostäder, fram för allt i Idre, är en annan viktig del för att skapa tillväxt och vi arbetar aktivt för att även få till ett nybyggande i kommunen.

Alla dessa projekt är framtagna och drivs av eldsjälar som tror på en framtid för våra barn och ungdomar. Tyvärr är det ofta så att vissa partier ständigt reserverar sig i beslut rörande framåtsträvande projekt som skapar arbeten.

De påhopp som Särnalistan (Älvdalslistan) gör på oss som sitter i majoriteten vill vi gärna bemöta, men då behöver vi veta konkret vad det rör sig om för "affärer" och mörkläggning av kommunal verksamhet.

SOCIALDEMOKRATERNA I

Mer läsning

Annons