Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framtiden är ljus

Annons

Folkhögskolan i Malung har en bred verksamhet i sin utbildning och har genom årens lopp varit en mycket populär skola.

Rektor Lars Geipel är nöjd med elevantalet.

- Visserligen skulle vi kunna ha några fler elever men det här är maximalt med det statsbidrag vi har som underlag, säger Lars Geipel.

Inför höststarten har skolan fått en ny biträdande rektor, Anita Roney, Likenäs, som tillträdde sin befattning för ett par veckor sedan.

- Jag kommer ursprungligen från Stockholm men är bosatt i Likenäs och kommer att pendla mellan Likenäs och Malung under skolåret, säger Anita Roney.

När Lars Geipel kom till Malungs folkhögskola som rektor 1997 hade man 160 elever vid skolan.

Malungs folkhögskola har haft en ansträngd ekonomi de senaste åren och man har omsatt cirka 16 miljoner kronor. Skolan får sex miljoner i statsbidrag och fem miljoner i bidrag från landstinget. Resterande tar man in genom avgifter för bland annat internatboendet på skolan under läsåret. Där kan noteras att man har 80 internatplatser och dessa är fullbelagda.

- Vi har också haft en del verksamheter under sommaren som betyder mycket för skolan. Många har bott här i samband med stora arrangemang som Skinnarcupen, Skinnarspelet, Dansbandsveckan och Vansbrosimningen.

- Under Dansbandsveckan hade vi fullbokat hela veckan och vi har ett mycket bra samarbete med Malungs Turistbyrå i den delen. Och under Skinnarspelsveckan bodde hela ensemblen här på skolan, det ser vi som mycket positivt, säger rektor Lars Geipel.

Vid skolan har man bland annat ett par allmänna linjer som är fullbokade. Dessutom finns en fjäll- och vildmarksledarutbildning. Under hösten har man också ett par fiolkurser och en viskurs. Under våren har man en danskurs som ersätter en av fiollinjerna, som bara är en termin.

- Vi ser fram emot det nya läs-året och vi är nöjda med både elev-antalet och att Malungs folkhögskola har ett mycket bra rykte som lockar många elever, säger rektor Lars Geipel.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons