Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Främlingsfientlighet problem i Borlänge

Annons

Vi har ett allvarligt problem i Borlänge: Främlingsfientligheten ökar. Det märktes tydligt i höstens kommunalval där sverigedemokraterna knep två platser i vår kommun.

På en av sverigedemokraternas broschyrer som jag fick i brevlådan kunde man läsa: "Sluta kalla oss främlingsfientliga, lyssna i stället på vad vi har att säga!" På sin hemsida förklarar de att deras invandringspolitik är restriktiv. Då "restriktiv" betyder inskränkning eller förbud, anser jag inte att min och många andra invandrares rädsla för sd är ogrundad.

En del anser att invandrare förstör den svenska identiteten, men de ska veta att vi gör också stora uppoffringar i en för oss ny kultur.

Det finns många med invandrarbakgrund som lyckas. En av dem som lyckats är en av mina klasskamraters pappa från Libanon, han driver en egen pizzeria. Människor med invandrarbakgrund kan mycket, så skyll inte på att allt är deras fel.

Alla har inte fått möjligheten att lyckas än, men med rätt inställning kan alla lyckas, oavsett hudfärg. Jag säger inte att alla invandrare är perfekta, för det är vi inte, men jag påstår inte heller att alla infödda svenskar är perfekta.

Arbetslöshet har alltid funnits, och den är inte folkslagsbunden. Ingen är perfekt. Det är inte invandrarna det är fel på, utan attityden mot dem.

DAN LI, MUF BORLÄNGE

Mer läsning

Annons