Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framåt för Tallmogården

Annons

Turerna kring Tallmogården har varit många och i förekommande fall uppslitande. För tre år sedan såg det mycket mörkt ut för spa- och konferensanläggningen. Dåvarande ägaren, Tage Hotels, skyllde på lågkonjunkturen och ville avyttra men ingen ville ta över. Personalen varslades om uppsägning.

I maj 2003 kunde tidningen avslöja att företaget hade en skuld till staten på närmare 400 000 kronor. Två månader senare var konkursen ett faktum. Listan på tråkigheter kan göras längre än så.

Men i dag uppges allt vara frid och fröjd på Tallmogården. Den nya regimen sysselsätter ett 30-tal personer inklusive vaktmästare och husfru. Även ägarparet är självt med ute i verkligheten och jobbar aktivt med olika göromål inom företaget.

- När vi gick in i det här visste vi att det inte var något självspelande piano. Men vi hade turen att få behålla duktiga lojala medarbetare och jobbar hela tiden hårt för att öka omsättningen för att Tallmogården så småningom ska bli ett lönsamt företag.

- Vi har inte råd att själva vara direktörer som bara går omkring här utan ingår i ett team som jobbar.

- Första året har varit tufft men vi ökade väldigt mycket under hösten, säger Sköld som bedömer att det finns en god utvecklingspotential att ta tillvara.

- Nu har vi chansen att visa att vi är kompetenta att driva företaget vidare och hitta en långsiktighet. Vi fokuserar på att jobba mot såväl privatpersoner som företag med inriktning på Dalarna, Närke, Västmanland och Stockholmstrakten. Men det är minst lika viktigt att ha bra relationer med folk i närområdet, fortsätter hon.

Era företrädare satsade på jippon, med besök av Carola, Kicki Danielsson, Gert Fylking med flera kändisar i syfte att väcka uppmärksamhet i media. Är det något ni tänker ta efter?

- Nej, det blir inga märkvärdigheter för vår del. Jag upplever inte att folk kommer hit bara för att det har varit kändisar här. Det är inte den målgruppen vi jobbar mot. Vi vänder oss i stället till vanligt folk som är i behov av våra tjänster.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons