Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framåt för Konsum på Ludvika Gård

Annons

De positiva siffrorna presenterades i samband med den lokala Konsumstämman som hölls på lördagen. Årets stämma hade dessutom en helt annorlunda karaktär än tidigare. I stället för en konventionell sittning under årsmötesliknande former valde man i år att genomföra den årliga avstämningen ute i butiksmiljön bland de många kunderna i samband med lördagshandeln.

- Det var ju så tråkigt förut, säger butiksrådet Ewa Bonin som tillsammans med flera andra funktionärer beredvilligt stod till tjänst för alla som ville veta mer om verksamheten.

På plats fanns också Anders Berg, chefscoach från Konsum Svea i Västerås. Han är mycket nöjd med utvecklingen för den kooperativa handeln på såväl Ludvika Gård som i Grängesberg och Smedjebacken.

- Cheferna och personalen gör en jättebra prestation och omsättningen ökar vid samtliga butiker i Västerbergslagen, konstaterade han med entusiasm.

Under stämman förrättades också val av ledamöter i butiksrådet för det nya verksamhets-året. Valberedningens förslag är att rådet i sin helhet får förnyat förtroende.

Det innebär att rådets sammansättning blir enligt följande:

Ewa Bonin (ordförande), Lilly Boström, Vera Andersson, Håkan Nilsson, Håkan Anestedt, Jim Gavelin och Rolf Ryman. Till rådselever har nominerats de båda ungdomarna Sandra Elfberg och Malin Ryman.

Valförättare var Britt Marinder (s) som personligen tjänstgjorde vid valurnan. Det kan i sammanhanget påminnas om att hon dessutom sitter med i styrelsen för konsumentföreningen Svea.

Valet till butiksråd är ett så kallat personval. Den som så önskar kan således göra strykningar eller sätta egna förslag på valsedeln om man har någon personlig favorit som man gärna vill ska ta plats i rådet.

Under stämmans gång förekom hela tiden bjudning på korv chips, pannkakor och diverse annan stimulans för smaklökarna.

För underhållningen svarade populära gruppen "De sjungande massörerna" från Eskilstuna.

Ett chokladhjul hörde också till dagens begivenheter.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons