Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framåt för Fjällbergsvind

Annons

Planeringen för en vindkraftspark på Fjällberget i Grängesberg är nu inne i ett långt framskridet skede.

Miljöprövningen och alla formella tillstånd uppges vara klara. Närmast handlar det om att fastställa kostnaden för anläggningen och därmed storleken på andelarna.

Samtidigt är den nybildade ekonomiska föreningen för ändamålet, Fjällbergs vind, på väg att registreras hos Bolagsregistret. Till den 18 augusti är det kallat till ännu ett informationsmöte tillsammans med företrädare för Vindkompaniet. Det äger rum i Parkskolans matsal och många väntas möta upp.

- Föreningens största intresse just nu är att vi ska få en dialog med företaget och att den ska utmynna i en prisuppgift för hela anläggningen. Under tiden jobbar vi stenhårt med att marknadsföra oss och värva allt fler medlemmar till föreningen, säger ordföranden Bengt Lindstrand från Fagersta.

Han är en av de verkliga eldsjälarna som med ett brinnande intresse ser fram mot att det för Grängesberg så gigantiska energiprojektet ska bli verklighet.

- Redan nu kan man preliminärboka sig för andelar och vid det här laget är det faktiskt några 100-tal som har tecknat sig. Det är nämligen en fördel att förhandsboka för då får man en plats i kön, fortsätter Lindstrand.

- Men för att för preliminärboka krävs det att man är medlem, påminner han.

Enligt tidsplanen ska byggstarten för de fem snurrorna äga rum under nästa vår och så här långt verkar den ambitionen hålla.

- Att bygga går relativt fort. Vi räknar med att verken ska kunna börja producera el redan under sommaren samma år, slutar ordföranden.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons