Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frälst och nykter

Annons

Enligt en intervju i tv är Systembolagets chef Anitra Steen orolig för att inte allmänheten förstår hennes och Systembolagetsroll som alkoholskademinskare. "Om bara folk förstod att dricka mer av våra produkter, säljer Steen, så skulle vi minska alkoholskadorna i Sverige."

Om Anitra Steen hade hafträtt bordesvenska folketefter de år Systembolaget verkat ensamma på plan varit ett i det närmaste helnyktert land.

Bara svenskarnadricker av "bolagets" produkter så blir de så småningom nyktrare, säljer Steen. Ändå räknade man med att redan innan den fria införseln gick igenom så var ungefär var tionde svensk beroende av sprit för att kunna existera.Vilket slaveri!

Spontant tänker jag attnär Anitra Steen försöker slå iallmänheten att honskulle vara en nykterhetsförespråkare så är det ett hyckleri som saknar motstycke.

Låt mig referera tillvad Harry Martinsson lär ha sagt: "Vissa sanningar är uppenbara men kan inte säljas av hänsyn till försörjningen. Vissa sanningar är uppenbara men kan inte säljas av hänsyn till vännerna."

Sverige behöver en nykterhetsväckelsevärd namnet.

OVE ARONSSON

Mer läsning

Annons