Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frågorna som knappt någon ville svara på

Annons

Genom enkäten till lokala idrottsföreningar ville vi veta hur viktig försäljningen var för verksamheten och vad en nedläggning av programmet kunde innebära.

Men svaren uteblev. Av över 100 utskick kom bara 18 svar. Trots att också påminnelser till vissa föreningar skickades ut.

En av personerna som inte ville svara på enkäten var Ingvar "Nille" Niilimaa i Mora som varje vecka säljer mellan 400 och 500 lotter för Mora IK.

- Det var en klart negativ vinkling på enkäten och det ställer jag inte upp på. Bingolotto går åt skogen av all negativism, säger Ingvar Niilimaa.

Han menar att skriverier som fokuserar på att det går dåligt för Bingolotto skadar programmet ännu mer. Dessutom har många inom föreningslivet en negativ inställning till försäljningen vilket ger ytterligare problem.

- Lite elakt kan man säga att de får skylla sig själva att försäljningen går trögt. Med rätt engagemang i föreningarna kan Bingolotto bli stort igen. Det finns mängder av föreningar där man inte stöttar sina försäljare, säger Ingvar Niilimaa.

Den ändrade programtiden och det höjda priset har också bidragit till nedgången, tror Niilimaa. På Bingolottos glansdagar såldes över 3 miljoner lotter i veckan i Sverige, i dag ligger siffran mellan 700 000 och 900 000.

- Då kostade en lott 25 kronor, nu ligger priset på 40 kronor. Tar man hänsyn till det har inte omsättningen gått ner så mycket, säger Ingvar Niilimaa.

Detsamma säger Peo Karlström på Folkspel Dalarna, bolaget bakom Bingolotto. Han ser positivt på framtiden trots att det skett en nedgång på 25 procent i försäljningen sedan förra hösten.

- Gunde Svan har fått upp siffrorna i Dalarna en aning. Han är ju väldigt populär här, säger Peo Karlström som tror att föreningarna valt att inte svara på enkäten eftersom de haft annat att göra.

- Det handlar om idrottsrörelser. De sysslar med idrott, inte med att fylla i enkäter, säger han.

MARIA BIAMONT

Mer läsning

Annons