Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frågor till områdeschef Eva Rosén

Annons

Vi är många personer, brukare såväl som hemtjänstpersonal, som, så här i förändringarnas tid, undrar över:

Varför bryts fungerande grupper sönder?

Varför ska personal i Vikmanshyttan åka till stan och vice versa? Det kanske kan bli någon bättre täckning, men bör inte arbetsgivaren tänka på sin personal och inte bara på kommunens ekonomi?

Arbetsdagen förlängs mycket när man måste gå till bussen, åka buss och gå hem från bussen.

Borde inte vi brukare alternativt våra anhöriga ha fått information om dessa stora förändringar i grupperna? Det går väl an så länge man själv kan förstå och tala om hur man känner, men de dementa, de tröttaste, de mest hjälplösa...

Personalen har inte alla gånger lätt att lämna brukare som de haft, de gamla blir förvirrade av förändringar och får svårare att anpassa sig samt också de anhöriga kan känna oro.

Varför skulle ändringen av grupperna ske precis samtidigt som flytten till de nya, men ännu inte inredda, lokalerna i Gussarvsgården?

Tänk om lokalerna varit färdigställda och välkomnande efter det att hemtjänsten arbetat extra hårt för att komma igång med sina nya brukare.

Jag hoppas att kommunen förstår att nog värdesätta sin hemtjänstpersonal. Som alla vet är lönerna inom hemtjänsten låga och behoven av kvalificerad personal är stora och blir större med en åldrande befolkning.

Ber om svar i tidningen.

AINA SVEDJEBRANT

Mer läsning

Annons