Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fråga Ludvikaborna om vården

Annons

Ytterligare neddragningar inom sjukvården står för dörren inom landstinget Dalarna, inte minst i Ludvika. Pengarna räcker inte. Men pengarna räcker till att tilllåta områdesstyrelserna sitta kvar trots att dessa för fem år sedan fråntogs alla uppgifter.

Medlemmarna sammanträder och skriver prokoll om närvaro och i förekommande fall reseersättning varefter man avtågar och inväntar sedvanligt arvode.

En hög tjänsteman uppehöll till för kort tid sedan tjänsten som landstingsdirektör men befanns för kort i rocken varför återgång till tidigare tjänst ägde rum nu med ett lönepåslag på 10 000 kronor i månaden.

Pengar saknades uppenbarligen inte. Vad är detta? Plåster på själen? Skuldkänslor hos landstingsledamöterna? Vad säger landstingets revisorer?

I Ludvika ska ett 15-tal vårdplatser bort och nattakuten stängas. Enligt StorJohan från Kvarnsveden medger inte landstingets ekonomi onödiga vårdplatser och fortsatt öppen nattakut.

Samtidigt framkommer från experthåll att nedläggning av nattakuten innebär utökad ambulansverksamhet medförande att eventuell vinst vid stängning av nattakuten äts upp av den utökade ambulansverksamheten. Nye landstingsdirektören, Ulf Hållmarker (leg. läkare), säger i ett pressuttalande att stängning av nattakuten kan bli föremål för nya överväganden. Doktor Hållmarker dristar sig även att framhålla att stängd nattakut och minskat antal vårdplatser inte bara får betraktas som något negativt.

Har doktor Hållmarker frågat Ludvikaborna? Varom inte, verkställ!

BO LINDEBERT

Mer läsning

Annons