Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Fräckt och olämpligt"

Annons

I gårdagens tidning stod att läsa om hur nätverksföretaget Helping Hand utnyttjar etablerade företagsnamn i sin värvningsverksamhet. Bland annat dras paralleller mellan GoldQuest och Clas Ohlsons försäljningssystem.

Ett annat namn som förekommer är Rädda Barnen. Enligt dala-

organisationen Helping Hand ska högt uppsatta personer inom Rädda Barnen ha registrerat sig som GoldQuest-kunder.

Detta är dock någonting som Rädda Barnens ordförande inte känner till.

- Nej. Det är möjligt att någon i vård organisation är engagerad som privatperson, men att Rädda Barnen skulle ha någonting med det här att göra tillbakavisar jag bestämt, säger Gunnel Bruér-

Hedin.

Rädda Barnen är en känd hjälporganisation som bedöms som seriös. Årligen skänker privatpersoner i länet hundratusentals kronor till verksamheten. Att Rädda Barnen nu får skylta med sitt namn i ett mer tvivelaktigt sammanhang bekymrar organisationens ordförande.

- Det är fräckt. Och mycket olämpligt, säger hon.

Gunnel Bruér-Hedin tror inte att den person som Helping Hand refererar till inom Rädda Barnen är medveten om att detta förekommer. Att det trots allt är så kommer enligt ordföranden att innebära att den utpekade Rädda Barnen-medarbetaren med omedelbar verkan drar sig ur GoldQuest International.

- Den här personen kommer förmodligen att bli mycket upprörd. Att dra sig ur det här kedjebrevsspelet är det enda alternativet.

I Helping Hands informationsmaterial beskrivs guldmynten som en gyllene investeringsmöjlighet för föreningar och organisationer. Om Rädda Barnen, genom sin medarbetares deltagande i GoldQuest, också är ägare till ett av de omstridda mynten är i nuläget oklart.

- Men jag ska göra det till min uppgift att ta reda på det. Visar det sig vara så är det förfärligt, säger Gunnel Bruér-Hedin.

LINDA ERIKSSON

Mer läsning

Annons