Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fräckt inbrott i butik

Annons

Tidigt i lördags morse gick larmet till L/P service och paraboler på Järnvägsgatan i Vansbro.

Enligt ett vittne till händelsen, kastade två påverkade ungdomar en större gatsten mot butikens ena skyltfönster.

Genom hålet som stenen åstadkom gick ungdomarna in i butiken och stal två kameramobiltelefoner till ett värde av ungefär 5 500 kronor.

Inne i butiken trampade ungdomarna även sönder ett antal elektronikprodukter.

- Det känns för djävligt, säger butiksinnehavaren Leif Pettersson.

Att installera ett nytt skyltfönster kostar runt 16 000 kronor, men tack vare att Leif Pettersson är försäkrad, stannar kostnaden på ungefär 8 000 kronor, kostnaden för självrisken.

- Jag förlorar runt 15 000 kronor totalt på händelsen. Det är mycket pengar, då jag till vardags kämpar för att butiken ska överleva, säger han.

Leif Pettersson har haft butiken i sex år. Under dessa år har den blivit utsatt för inbrott två gånger. För ett år sedan stals flera videospel.

Den gången gick förövaren till väga på samma sätt. Då, liksom nu, hade polisen goda vittnesuppgifter, men kunde inte gripa någon misstänkt.

- Det är tråkigt att det händer, men det är bara att bita ihop, säger Leif Pettersson som är fast inställd på att fortsätta att driva butiken vidare.

Polisen från Mora var snabbt på plats efter att larmet hade gått, men de kunde inte gripa någon. Polisen har inte några spår efter förövarna utöver vittnesuppgifterna. Det finns i dagsläget inga misstänkta.

Under lördagsmorgonen vältes även det trottoarställ som Marianns mode använder sig av omkull. Skadorna blev dock mycket begränsade.

DANIEL SAMUELSSON

Mer läsning

Annons