Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Fräckt i överkant"

Annons

- Det är ju fräckt i överkant, tycker Sten-Åke Mörk, ombudsman på LO i Dalarna. Margareta Johansson tycker rent ut sagt att det är för bedrövligt- men hon uttrycker det på ett mer kraftfullt sätt.

Laila Bäck som stått anklagad för att ha förfalskat Margareta Johanssons namnteckning och försnillat pengar från LO i Vansbro dömdes i december för bedrägeri, urkundsförfalskning och förskingring. Laila Bäck fick villkorlig dom och böter på 16 000 kr.

LO-sektionen i Vansbro, Margareta Johansson och LO-facken i Dalarna krävde Laila Bäck på skadestånd för kostnader i samband med att de skulle reda ut det misstänkta bedrägeriet.

Tingsrätten tog inte upp skadeståndsanspråken i samband med brottmålet utan avskiljde dem till ett tvistemål.

De tre berörda parterna har sedan uppmanats att komplettera sina anspråk. Därefter har deras juridiska ombud från LO:s rättsskydd dragit slutsatsen att de kanske får svårt att vinna en skadeståndsprocess och därför gett dem rådet att dra tillbaka skadeståndskraven. Det har de också gjort.

Laila Bäcks advokat vill ha 4 375 kr för sitt arbete med skade-ståndsärendet och nu kräver Laila att de tre parterna som krävt henne på pengar ska betala advokatkostnaderna.

Sten-Åke Mörk tycker som sagt att det är fräckt av henne.

Margareta Johansson, som tyckte att allt inte kom fram i rättegången och därför tappade förtroendet för rättsväsendet, lär inte bli positivare stämd om hon nu får betala en del av Laila Bäcks

advokatkostnader.

Margareta hade krävt Laila Bäck på 15 000 kronor i skadestånd.

- Jag var inte ute efter pengarna, men jag vill ha svar på varför hon gjorde som hon gjorde.

- Jag fick aldrig något riktigt svar, säger Margareta Johansson.

Nu blir det tingsrätten som ska avgöra vem som ska betala Laila Bäcks advokaträkning på 4 375 kronor.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons