Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fräcka inbrott i Tandådalen

Annons

De anmälda inbrotten och stölderna har i huvudsak skett efter Fjällvillevägen i Tandådalen. Där finns minst ett femtiotal hus och i många av dessa har tjuvarna gått in natten till söndagen. Polisen tror, enligt uppgifter att stölderna och intrången i lägenheterna och husen har skett mellan tre och fem på natten.

- Jag tycker att det är ganska oförsvarligt att man inte låser dörrarna när man lagt sig för att sova, säger en polisman.

Oftast brukar dörrarna stå olåsta när någon i husen inte har kommit hem. Då är det tämligen lätt att öppna dörren och ta en jacka. I dessa förvaras oftast telefoner och plånböcker.

Det är på det sättet som stölderna i helgen har gått till. Utanför husen och lägenheterna har man hittat jackorna men de har då varit länsade på telefoner och pengar.

Under söndagen hade polisen inga spår efter tjuvarna och är därför mycket intresserad av tips om det skulle vara någon som sett något misstänkt natten till söndagen.

Polisen vet att det skett fler inbrott och stölder utöver de man fick anmälan om under söndagen. Bland annat finns det fjällturister som åkte hem tidigt på söndagen och de gör förmodligen sina anmälningar när man kommer till hemorten. Polisen tror därför att det varit minst ett tiotal sådana här stölder natten till söndagen i Tandådalen.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons