Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fräck soffstöld

Annons

Anledningen till de skarpa orden är att fräcka tjuvar har varit framme och stulit de båda bekväma utomhussofforna i trä som fram till nyligen stod placerade utanför matsalen. Där brukade hyres- och matgäster ofta slå sig ned och dividera en stund när det var vackert väder.

- Först försvann den ena soffan och något senare kom de tillbaka och snodde även den andra. Många av oss som bor här är invalidiserade och det var så bra när man kunde sätta sig här och vila en stund. Nu får man i stället lov att sätta sig på rullatorn, fortsätter Trygg.

Han berättar vidare att de båda försvunna sofforna var av god kvalité och enligt uppgift lär de ha kostat ett antal l 000-lappar per styck när de införskaffades på 90-talet.

- Jag är övertygad om att den eller de som har stulit dem är vuxna personer. Ungar är för slöa för att orka bära iväg med sådana tunga soffor. Min spekulation är att det är någon som har sommarstuga som har varit här och hälsat på och tagit med sig sofforna. Det är ju för jävligt.

Saknar de stulna sofforna gör även kamraten Börje Henriksson som ofta brukar gå till Pluto.

- Det var så väldigt skönt att sitta där i solen när man inte har något annat att göra. Sofforna var så bekväma och när vi hade varit och ätit i matsalen brukade vi sitta där och ta igen oss.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons