Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fp vill gasa och bromsa

Annons

I ett uttalande vid årsmötet vill partiet att det ska satsas både på en idrottshall i Sälen och på omdebatterade mötesplats Malung med idrottshall, bibliotek, ungdomsgård i centrala Malung.

- För att förverkliga båda projekten krävs att frivilliga krafter är beredda att ställa upp med rejäla insatser, men det förutsätter att kommunen satsar på framtiden, säger folkpartisterna.

När det gäller idrottshallen i Sälen tycker partiet att den är ett måste. Gymnastiksalen vid skolan är helt otillräcklig. En ny hall skulle också ge möjligheter till en positiv utveckling, inflyttning till Sälen, och därmed betydande förbättringar för kommunens ekonomi. Den skulle också fylla funktioner som mässhall och konserthall och ge möjligheter till nya aktiviteter under lågsäsong.

Folkpartiet anser vidare att mötesplats Malung skulle kunna bidra till att lösa en rad problem som ända måste lösas i centrala Malung: Den nedbrunna Blomsterhallen måste ersättas, Blå hallen räcker inte för skolans behov, idrottslivet skulle få en fullstor hall med läktare, biblioteket och konstgalleriet måste ha nya lokaler, en ny ungdomsgård skulle här få nära kontakt med kultur, idrott och föreningsliv och inte minst viktigt skulle det kommunala bostadsbolaget Malungshem bli av med en del tomma lägenheter, som annars måste rivas till ingen nytta.

- En samlad lösning som mötesplats Malung kostar mindre än om man plottrar bort pengarna på att lösa vart problem för sig. Samordning av verksamheter skulle ge möjlighet till rationalisering i driften. Att ställa besparingar i driften i motsats till investeringar för framtiden är fundamentalt fel. Får vi inte en positiv utveckling så minskar kommunens inkomster vilket tvingar fram ännu större besparingar, skriver folkpartiet.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons