Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fp vill bygga ett nytt ridhus i Rättvik

Annons

Lars Wennås, fp, har lämnat in en motion till landstingsfullmäktige angående uppförandet av ett nytt ridhus vid Naturbruksgymnasiet. Han ser detta som ett led i att kunna utveckla Rättvik till ett hästcentrum.

Den beräknade investeringskostnaden uppgår till cirka sju miljoner kronor.

Bakgrunden till förslaget är en förstudie som gjorts kring begreppet hästlandet Dalarna. Studien har ägt rum i samverkan mellan landstinget i form av Rättviks Naturbruksgymnasium, länsstyrelsen, hästnäringen i länet samt Dalarnas Ridsportförbund. Hästsporten är idag landets näst största ungdomsidrott och det är också landets största handikappidrott.

Lars Wennås tror att Rättviks Naturbruksgymnasium, som redan har samverkan med bland andra Rättviks ridklubb, Dalatravet i Rättvik och ATG-kliniken kan göra Rättvik till ett centrum för hästlandet Dalarna.

-Det skulle utveckla kommunen ytterligare, säger Wennås som noga klargör att ridhuset inte ska bli en konkurrent till ridklubben utan ett komplement.

-Kommun skulle inte heller stå för investeringskostnaderna, det skulle landstinget göra.

Ett ökat elevantal på Naturbruksgymnasiet, där många kommer från övriga delar av landet, skulle medföra ökade inkomster av elevavgifter till landstinget. Detta då elevernas kommuner betalar elevavgifter till landstinget. Han hoppas nu att de andra politiska partierna ställer sig bakom detta förslag.

GÖRAN PERSSON

Mer läsning

Annons