Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fp i debatt med Sverigedemokraterna

Annons

Sverigedemokraterna (SD) fick för första gången efter sina valframgångar på torsdagskvällen möta ett riksdagsparti i tv-duell.

Försöket till allmänpolitisk debatt landade dock hela tiden i invandringen.

Ullenhag mötte Jimmie Åkesson, partiledare för det allt starkare SD, i en debatt i TV|8. Tidigare har riksdagspartiet haft taktiken att inte ta offentlig debatt med SD _ vilket trots det hade starka framgångar i höstens val och i opinionsmätningarna.

När jobb- och företagarpolitiken skulle debatteras klargjorde Åkesson att SD inte gillar den borgerliga regeringens sänkning av a-kassan. Däremot faller de sänkta arbetsgivaravgifterna och större jobbsökarpress på arbetslösa SD på läppen.

Men sedan underströk Åkesson också tydligt partiets åsikt om att invandringen är en av huvudorsakerna till arbetslösheten.

Ullenhag sparkade bakut, och ansåg att sd är ett utbudsparti som lovar och lovar och fullständigt saknar politisk trovärdighet. Ullenhag påpekade att Åkesson nu fått möjlighet att prata om andra politikområden än invandring, men ändå som per automatik halkat tillbaka dit.

Åkesson vägrade medge nazistiska drag i SD. Däremot tvingades han medge att sd haft koppling till det franska extremhögerpartiet Front National. Han sade också det mångkulturella hotar sammanhållningen i samhället. Muslimer är, enligt Åkesson, inte intresserade av att delta i samhället, utan bor segregerat.

TT

Mer läsning

Annons