Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotbollsfans har rätt till ersättning för dåliga läktarplatser

Annons

Resman i Falun har fällts av allmänna reklamationsnämnden, ARN.

Nu uppmanas resebyrån att betala tillbaka 1000 kronor vardera till fyra VM-fotbollsresenärer.

Två av männen betalade över 10000 kronor för paketresan till Tyskland. De andra två köpte samma resa till sista minutenpris, 6000 kronor. De skulle se Sveriges premiärmatch i fotbolls-VM mot Trinidad och Tobago. Matchen slutade 0-0. Irriterande naturligtvis, men männen var ännu mer upprörda över placeringen på läktaren - nästan längst upp i ena hörnet på kortsidan, långt ifrån de kategori 1-biljetter längre ner på långsidan som de blivit lovade.

-Hade vi vetat vilka platser det rört sig om hade vi köpt en annan, något dyrare resa, som fanns bokningsbar hos ett annat bolag, förklarar två av männen i sin anmälan till ARN.

Resman har bestridit samtliga krav och konstaterat att männen accepterat bokningen enligt programmet. Bolaget har inte heller skriftligen lovat någon speciell plats.

Men ARN ger männen rätt. Resenärer har rätt till prisavdrag om uppgifterna som bolaget lämnat inte stämmer, oavsett om det är muntliga eller skriftliga uppgifter. Eftersom männen ändå bedöms ha haft utbyte av resan blir ARN:s rekommendation att betala tillbaka 1000 kronor per person.

MAGNUS ROLANDS

Mer läsning

Annons