Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotboll är kultur - bevara kulturen

Annons

Ordet kultur betyder odling enligt svenska ordboken.

För att planera och möjliggöra en god och högeffektiv utbildning för våra ungdomar, bör vi tillvarata fotbollskulturens kunskaper och erfarenheter och bygga vidare på dem. Jag tänker i första hand på vår fotbollslegend Gunnar Nordahl och före detta proffset Ralf Edström.

Dessa två spelare använde sig av bollväggar och bollrum på ett systematiskt sätt för att där träna, tajma in alla de viktiga tekniska färdigheter och lära sig att använda båda fötterna för att vara effektiva i sitt spel.

Fotbollen är en svår teknisk sport, där det handlar om precision i både passningar, frisparkar och målskytte. En av världens bästa fotbollstränare Sven-Erik "Svennis" Eriksson rekommenderar bollväggar i grundutbildningen. Likaså landslagsledaren Tommy Söderberg.

Detta för att spelarna -proffsen - ständigt ska behärska tajmingen och därigenom höja säkerheten i sitt spel. Ludvikafotbollen bör tillvarata och använda sig av detta högeffektiva träningsredskap som bollväggen utgör enligt expertisen. Brasilien som tekniskt sett är världsbäst i fotboll, använder sig av bollväggar vid sin utbildning för bättre bollkontroll.

Ge Ludvikas fotbollsungdomar en rejäl chans att nå framgång!

BERTIL BRATT

Mer läsning

Annons