Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förvarade pistol i sitt hem - 48-åring dömd till fängelse

Annons

I hans bil fann polisen 2 000 tabletter dopningsmedel. I hans hem låg en skarpladdad pistol och två k-pistmagasin.

Nu har den 41-årige Falubon dömts till åtta månaders fängelse.

Det var den 25 mars i år som mannens bil stoppades på länsväg 266, då han var på väg hem från Stockholm. 41-åringen visade tecken på narkotikapåverkan, och provtagningen visade att han hade amfetamin i kroppen. Inför tingsrätten har han sagt att han inte förstår hur det gått till, eftersom han inte brukar narkotika. I sin bil hade 41-åringen 2 000 tabletter dopningsmedel, så kallade ryssfemmor, och 100 tabletter som innehöll morfin.

Mannens förklaring till morfinfyndet var att han låtit en kvinna i Stockholm lägga sin medicin i hans bil innan de gick in på en krog. Dagen efter kunde han inte få tag på henne, och medicinen blev kvar, har 41-åringen sagt till tingsrätten.

De 2 000 ryssfemmorna ska han ha köpt för eget bruk, för att få en skada i bröstmuskeln att läka snabbare.

Samma dag som mannens bil stoppats gjorde polisen en husrannsakan i mannens bostad i Falun. I en garderob fann man en skarpladdad pistol, två k-pistmagasin och 52 patroner.

Tingsrätten bedömer vapenbrottet som grovt. Han har tidigare dömts för flera fall av vapenbrott och dopningsbrott. För tre år sedan dömdes han också för anstiftan till dataintrång och brott mot tystnadsplikten, då han betalade en civilanställd kvinna på polishuset i Falun mot att hon skrev ut hemliga spaningsuppgifter om en man med kopplingar till Bandidos.

KARIN WALLÉN

Mer läsning

Annons