Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förväntningar på Sveaskog efter skogsdagen i Furudals bruk

Annons

När sveaskog samlade olika intressenter till ett stort forum i Kättingsmedjan i Furudals bruk hade många något att fråga, diskutera och prata om.

Skogen berör och Sveaskog kom till Kättingsmedjan med stort öra för att lyssna på skogsentreprenörer, representanter från skogsvårdsstyrelsen, länsstyrelsen, kommunen och naturskyddsföreningen.

Distriktschef för södra Norrland, Stina Moberg, konstaterade efter det forum för skogsfrågor som Sveaskog arrangerade i Furudals bruk under torsdagen, att förväntningarna på Sveaskog är flera, bland annat:

3 Att vara en aktiv synlig, lokal aktör som deltar i dialog och samverkan.

3 Att arbeta för att ta ut maximalt av virkesvärdet och prioritera produktionen (inte minst för att värna de arbetstillfällen som produktionen ger).

3 Hålla miljö- och naturhänsynsfanan högt.

3 Vara öppna, skapa insyn i den skogliga planeringen, gärna genom planer på webben, i samarbete med lokala intressenter och med kommuner.

3 Fortsatt stöd till viltförvaltningen.

- Tanken med mötet var att lyssna vilka förväntningarna är på oss, lyssna och arbeta vidare med det. Det som kom upp under torsdagen har vi delvis tagit upp själva eller är uppgifter vi gärna vill göra. Vad vi inte visste var att deltagarna vill ha mer dialog med Sveaskog. Mer kontakt, möten, samverkan. Det är de förväntningar på oss som var störst och som vi inte kände till, men nu ska arbeta för att förverkliga, säger Stina Moberg.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons