Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förväntansfull eftermiddag inför studentbalen

Annons

Två studenter, Marie Salmons, 19, och Per Risberg, 18, förberedde sig inför gårdagens bal.

Medan hon beställde tid hos frisören satsade han enbart på klädseln. Men båda två hade varit ute i god tid.

Marie Salmons, 19, slog två flugor i en smäll då hon beställde tid hos frisören för både håruppsättning och sminkning. För att vara säker på att få en tid beställde hon redan i januari.

Platsen är Frisyrkammaren i Nyhammar, beläget i ett rött litet hus, där Maria Sivelind och Annica Karlsson sätts i arbete.

Maria har huvudansvaret medan Annica assisterar och Marie kan slappna av i stolen.

Marie går på Teknikprogrammet där hon är en av två tjejer bland sammanlagt 30 elever. Hon har inte bestämt sig för vad hon vill utbilda sig till utan hoppas få ett extraknäck till hösten.

När Maria börjar med sminkningen talar Marie om att hon inte brukar sminka sig till vardags. Detta kommer således att bli något speciellt för henne. Något speciellt kommer också balen i sig att bli.

- Det kommer bli en "en gång i livet"-upplevelse, tror hon.
Hon har aldrig varit på något liknande tidigare och är lite nervös över hela tillställningen. Ja, över allt.

Lite nervös och pirrig inför balen var också Per Risberg, 18, som också förberedde sig denna eftermiddag. Även om han inte beställt någon tid hos någon frisör provade han ut sin utstyrsel så tidigt som i januari. Pers utstyrsel består i byxor, skjorta, gördel, frack och fluga och det tar inte helt oväntat lite tid att sätta på sig. Men Per är väl medveten om att han måste börja i god tid.

Per lämnar Naturvetarprogrammet efter tre års studier. Han har sökt till några högskolor och hoppas på att kunna läsa vidare till sjukgymnast. Valsträningen som hålls av Kalle och Lisbeth Frentz har han flitigt deltagit i.

- Wienervalsen är svår men jag kan grunderna nu, konstaterar han.

Per har talat med äldre elever som har varit på balen och de säger att det är "en riktig höjdare". Själv tycker han att det är kul att klä upp sig och tror att det kommer att bli "ett minne för livet".

ANNA JOHANNESSON

Mer läsning

Annons