Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förvånande påhopp

Annons

Svar till Eric af Wetterstedt,

den 20 februari.

Rättskämpen Eric af Wetterstedt har i insändare i denna tidning påtalat barns olika förutsättningar. Jag håller med om beskrivningen av ungdomars svårigheter när det gäller valet av utbildning, med hänsyn till studieskulder etcetera.

Däremot kan jag inte förstå af Wetterstedt påhopp på de svenska kungligheterna. Det är andra gången på kort tid som af Wetterstedt slår ned på de kungliga. af Wetterstedt är själv uppenbarligen blåblodig. Vad är det som hänt eftersom de kungliga nu är hans villebråd?

Kungahuset i Storbritannien är minsann inget fattighus. Slott och herresäten för deras blåblod finns litet här och var på de brittiska öarna. I egenskap av historisk kolonialmakt världen över kan Storbritannien betraktas ha både moraliska och ekonomiska skulder på många håll.

Mot bakgrunden härav tycker jag inte heller det är särskilt upphetsande ifall prins Harry skickas iväg till verkligheten som ett led i sin utbildning.

af Wetterstedts indragande av kungliga svenska barn som jämförelse har jag däremot ingen förståelse för. Jag häpnar över rättskämpens val av offer, trots att jag anser att kungahuset mycket väl kan ifrågasättas.

ÖVERRASKAD

Mer läsning

Annons