Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortum - botten är nådd

Annons

Finskägda kraftbolaget Fortum försöker värva ny el-kunder i Falun. Vi råkar bo vid sjön Balungen som Fortum reglerar och har redan fått betala ett högt pris på grund av Fortum!

Vår strandnära miljö har sedan Fortum tog över förstörts. Den sjö som vi bott invid i mer än tjugo år har försvunnit. De urgamla vattendomar som bolaget titt som tätt hänvisar till lästes tydligen på annat sätt under tidigare år. En slags anständighet gjorde då att vattnet även fanns ovanför dammluckorna. Då fanns ett värde i att hålla natur och miljö levande.

Att Fortum skulle lyssna till oss småfolk är ett stort skämt. Efter veckor med regn har vattnet i Balungen bara sjunkit. Förra sommaren rustades kanotleden mot Runn. Nu ligger de nya landstigningsbryggorna på sjöns torra botten. Stenarna i den grunda sjön utgör en fara för såväl kanotister och båtar som badande.

Vi som bor och lever här vill även i fortsättningen värna och vårda vår närmiljö. Våra fritidsaktiviteter är kopplade till skogen och sjön. Fortum måste visa moral och miljövård. Höj vattennivån till den nivå som varit normal genom åren !

Boende vid Balungen

Mer läsning

Annons