Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatta oro i Rosengård

Annons

Polisen behöll sin förstärkta bemanning i Malmöstadsdelen Rosengård på måndagskvällen och natten till tisdagen.

Trots polisnärvaron fortsatte oron i området med ett par mordbränder, småbränder och ordningsstörning.

Minst tio poliser tjänstgjorde och tidvis fick de förstärkning av fem kolleger.

Måndagskvällens oroligheter tog fart vid åttatiden då en polisbil fick bakrutan krossad. Sedan fortsatte skadegörelsen på olika håll och bland annat lastpallar stacks i brand. Ingen av dessa eldsvådor var dock allvarlig och de betecknas som skadegörelse.

Ett par minuter efter elva kom larm om brand i en källare på von Rosens väg, där hade någon tänt eld på flera ställen.

En eldsvåda vid en butik på Ramels väg fem minuter i ett på natten bedöms också som mordbrand. Någon hade tänt eld på lastpallar intill butiksväggen och risken för spridning av stor.

Båda mordbränderna var dock snabbt under kontroll utan att ha ställt till med omfattande skador.

Samtidigt med källarbranden på von Rosens väg behövde polis ingripa mot ett par vuxna män som var i slagsmål. De greps för misshandel och försök till grov misshandel sedan en av dem dragit kniv och skurit i motståndarens kläder.

Oroligheterna inleddes i helgen med bland annat bränder i ett förråd på Ramels väg. När räddningstjänst anlände dit möttes den av sten- och äggkastning från unga människor och brandmännen behövde invänta polisen för att kunna släcka.

50_100 unga människor beräknas ha deltagit aktivt i aktionerna mot räddningstjänsten. Många var 9_15 år gamla barn.

En 17-årige pojke misshandlades svårt av ett gäng i stadsdelen Rosengård i Malmö på söndagskvällen. Han blev nedslagen och fick ta emot flera sparkar och slag mot huvudet.

Pojken fördes medvetslös med svåra skador till Universitetssjukhuset i Lund där han opererades för blödningar innanför skallbenet. På måndagsmorgonen bedömde läkarna att läget var under kontroll.

Polis och räddningstjänsten har under lång tid besökt skolor i Rosengård för att informera om sitt arbete. Och så kallade brobyggare har följt med räddningstjänsten vid utryckningar.

TT

Mer läsning

Annons