Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Fortsätt med eftersök"

Annons

Floda-Björbo jaktvårdskrets´ årsmöte uppmanar jägarna att fortsätta med eftersök på trafikskadat vilt.

-Samtidigt är vi glada över att Orsajägarna skapat debatt och när det gäller jaktförordningens paragraf 28 stödjer vi dem till hundra procent, säger avgående kretsbasen Jan Perjons.

Ungefär 15 medlemmar deltog i kretsårsmötet i Flodahallen. De diskuterade eftersöksbojkotten i allmänhet och konstaterade att årsmötet inte kan köra över viltvårdsområdena och ta något slags kollektivt beslut om bojkott eller inte bojkott.

-Vi konstaterade att det är upp till varje enskild eftersöksjägare att ta ett eget beslut, men från årsmötet och kretsstyrelsen uppmanar vi dem att göra eftersök, berättar Jan Perjons.

Efter tio år som ordförande hade han avböjt omval, men han sitter kvar ett år som styrelseledamot. Ordförandeposten är vakant, men styrelsen fick i uppdrag att komma med föreslag på en ny ordförande och även att ta kontakt med Gagnef-Mockfjärds jaktvårdskrets för en diskussion om ett samgående.

Styrelsen består av Sture Nordén, sekreterare och kassör, Mårthens Peter Eriksson, ungdomsombud, Jan Perjons samt de nyvalda ledamöterna Kjell Larsson och Anders Johansson, Flen. Patrik Elg och Kjell Westin lämnade styrelsen.

Mer läsning

Annons