Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt kräftgång för flyget

Annons

Passagerarantalet vid Dala Airport fortsätter att minska. På Stockholmslinjen handlar det enligt de senaste siffrorna om en nedgång på cirka 20 procent jämfört med i fjol.

Någon risk för att trafiken ska läggas ned är det dock inte i dagsläget. Nyligen hade flygplatsen en sittning med flygbolaget, där det framkom att den "extra bevakningen" man haft på utvecklingen på Dala Airport upphört. Detta då det är ekonomi i trafiken.

- Den värsta krisen är undanröjd så det känns positivt, säger Stefan Carlsson.

Dock är det fortfarande en vikande trend i passagerarantalet:

- Vi har inte nått den riktiga botten ännu, så som jag hade hoppats.

Samtidigt menar Carlsson att man inte direkt kan jämföra fjolårets siffror med årets, då man i fjol hade den tidiga morgonavgången och den sena kvällsturen.

För Göteborgstrafiken är det totalt ett tapp på cirka tre procent. En uppgång i mars, plus minus noll i april, och ett litet tapp i maj.

- Maj i år är inte som maj i fjol. I fjol låg också hela pingsten i juni, i år i maj. Så det är inte så alarmerande.

Frågan är om det kommer något lyft för trafiken. Stefan Carlsson hoppas att de nya priskoncept som lanseras ska ge utdelning i form av fler fyllda stolar. Skyways lanserar ett nytt koncept som riktar sig främst till mindre och medelstora företag. Även Direktflyg som trafikerar Göteborg har infört nya priser. När det gäller Norrlandsflyget som sköts av Nordkalottflyg sker snart en utvärdering. Linjen har tillkommit för att svara upp mot Skanskas behov av resor till Borlänge i samband med bygget av ny pappersmaskin i Kvarnsveden.

- Det är ytterst få avgångar som gått tomma, utöver Skanskas personal, säger Stefan Carlsson.

- Vi har alltid fler som kliver på, det ska bli spännande att se utvärderingen.

Fotnot: Dala Airport har liksom i fjol semesterstängt under fyra veckor.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons