Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt friteater i bystugorna

Annons

Intresset för teater växer allt mer i byarna där Friteatern spelat. Friteatern som arbetat som fri teatergrupp sedan 1973 fortsätter att dra fulla hus.

- När vi arrangerade "Det var en gång ett Café" hade vi fullsatt och människor frågade när nästa föreställning kommer att vara. Vi var helt eniga under årsmötet att fortsätta arrangera teater här i bystugan, säger Anni Björkman, kassör i Backa bystugeförening.

Ekonomiskt går det ihop och förtjänsten från serveringen i pausen går till bystugeföreningen. Många engagerar sig, bakar och gör smörgåsar, men framför allt är det roligt, nytt och annorlunda, anser Anni.

Andra september spelar Friteatern i Västbergs bystuga. Det är länspremiär för "Tänk om" och tredje september spelas föreställningen i Backa.

Den här gången utspelar sig handlingen i byn Stupånger. Håller verkligen bilen för att ta sig dit? Kan vi svenskar som fastnat i tröstlöshetens tjälskott och leriga hjulspår ta oss loss med hjälp av en feldoserad kurva? Charlie, Laila och Bengt kämpar vidare. Inom varje människa finns krafter av oanade mått.

Det är något om handlingen och berättelsen.

Jonas Granström spelar Charlie, Jan Holmquist spelar Bengt och Mary Stoor Laila. Leif Nilsson och Åsa Ekberg manus och regi. Producent är Eva Janstad.

Turnén fortsätter till Skattungbyn fjärde september, Våmhus femte, Venjan sjunde, och Blyberg, Älvdalen åttonde september.

Friteatern fortsätter också spela "Den långa vägen till nu", en skröna från skogen i Lumsheden den 14, Österå den 15 och Hagge, Smedjebacken den 23 september.

Friteatern får bland annat stöd av Statens Kulturråd.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons